NÁVŠTĚVA PARTNERSKÉ ŠKOLY V PAŘÍŽI

Ve dnech 7. 5. až 11. 5. 2018 se vydala třída MSO 2. navštívit žáky pařížského gymnázia, se kterými dva školní roky pracovala na projektu eTwinning. Projekt získal národní certifikát kvality a v rámci iniciativy Move2Learn – Learn2Move také možnost navštívit projektové partnery. A tak 14 děvčat a chlapců odletělo na návštěvu hlavního města Francie.

Ve škole Lycée Berthelot se žáci obou škol po dvou letech spolupráce přes internet mohli setkat osobně. Po úvodním představování a krátké icebreaking aktivitě pracovali ve skupinkách na společných úkolech, zahráli si hry, prohlédli školu a hlavně komunikovali s využitím němčiny, angličtiny, ruštiny, francouzštiny, češtiny a samozřejmě také řady neverbálních prostředků :-). A v polední pauze stihli i mezinárodní fotbalové utkání na školním dvoře.

Návštěva partnerské školy byla doplněna prohlídkou nejvýznamnějších pařížských památek – muzeum Louvre se slavným obrazem Mony Lisy či egyptskou mumií, Eiffelova věž, Notre Dame, Vítězný oblouk či Montmartre s bazilikou Sacré Coeur, odkud je krásný výhled na Paříž.

 

 

Více fotek ZDE