“Move2Learn – Learn2Move”

Návštěva partnerské školy na Slovensku

 

V rámci mezinárodních projektů eTwinning spolupracovali žáci oboru mechatronika v minulých letech mimo jiné i s Obchodní akademií v Levicích. Při příležitosti 30. výročí programu Erasmus byli za tuto práci odměněni formou úhrady cestovních nákladů a mohli tak, spolu s asi 5000 dalšími žáky v Evropě, navštívit své projektové partnery. Cesta na Slovensko se uskutečnila ve dnech 22. až 23. listopadu 2017.

Během dvoudenní návštěvy žáci absolvovali bohatý program, který kromě společné práce na projektových tématech zahrnoval i poznávací nebo sportovní aktivity.

Z Přerova žáci cestovali vlakem a po 4 hodinách je na nádraží v Levicích čekali zástupci partnerské třídy. Po přesunu do školy a obědě ve školní jídelně byli přijati u ředitelky OA. Následovalo neformální posezení ve třídě s představováním a jablíčky přátelství. Domácí studenti jim ukázali školu, společně pak šli do nedalekého muzea a cestou na internát si prohlédli zajímavosti města. Po ubytování na internátě školy, odpočinku a večeři se všichni sešli na bowlingu.

Na programu druhého dne bylo projektové dopoledne – sběr fotografického materiálu, jeho zpracování a tvorba plakátů na téma Ochrana přírody a kalendáře z vlastních fotografií v mezinárodních týmech. Nechyběly ani soutěže a kvízy v německém jazyce, opět se zaměřením na přírodu. Odpoledne je čekalo společné zkoumání fyzikálních a technických zajímavostí v interaktivním centru Atlantis a návrat do Přerova.

Společné setkání tak završilo tříletou spolupráci a přineslo žákům obou škol řadu pěkných zážitků.

 

Více o iniciativě “Move2Learn – Learn2Move” ZDE

DSC_3956

Další fotografie ZDE