V úterý 17.5. 2016 se zúčastnily žákyně prvního a druhého ročníku oboru Stravovací a ubytovací služby, se svými vyučujícími Mgr. Beranovou a mistrovou odborného výcviku Ing. Pospíšilovou, odborné exkurze v Pekárně Racek v Přerově.
Za odborného doprovodu a výkladu se seznámily s celým komplexem výrobního procesu, počínaje výrobou kvasu až po finální expedici. Byl jim umožněn vstup i do prostorů pro zaměstnance. Prohlédly si výrobu pečiva na automatizovaných linkách doplněnou o široký sortiment jemného pečiva a speciálních výrobků vyráběných klasickým ručním způsobem. V rámci exkurze byly také seznámeny s bezpečnostními a hygienickými podmínkami výroby potravin, které pekárna získala v r. 1998, jako teprve druhá v celé ČR, certifikát systému managementu kvality ISO. Dodržování zásad těchto mezinárodních standardů je pro všechny zaměstnance naprostou samozřejmostí a pekárně to pomohlo zařadit se mezi nejlepší výrobce v republice. Na konci exkurze byla žákyním umožněna ochutnávka z jejich nabízeného sortimentu.