[vc_row][vc_column width=”3/4″ el_class=”vc_sidebar_position_right” offset=”vc_col-lg-9 vc_col-md-9 vc_col-sm-12″][vc_column_text]Pro žáky oboru PROVOZ SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ uspořádali lektoři projektu PROPOS 5. – 6. května kurz studené kuchyně, jehož cílem bylo prohloubení teoretických znalostí a praktických dovedností žáků z předmětu technika provozu a odborný výcvik. Nejprve 5. května proběhla teoretická příprava vedená lektorem Mgr. Petrem Válkem, při které si žáci zopakovali receptury a zásady přípravy lahůdkových salátů a jiných pokrmů studené kuchyně. V úterý 6.května pokračoval kurz praktickou přípravou salátů, chlebíčků a jednohubek. I když podmínky na kurz nebyly ideální – probíhal ve třídě, protože žáci tohoto oboru nemají cvičnou kuchyňku, ale žáci pracovali s chutí a zájmem. Tento den žáky provázeli kurzem lektoři Antonín Ryšánek a Ing. Jitka Doleželová. Na připravených dobrotách si žáci nakonec společně pochutnali. Akce se vydařila a pomohla utužit kolektiv třídy. (Do)[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″ offset=”vc_hidden-sm vc_hidden-xs”][vc_widget_sidebar sidebar_id=”default” el_class=”sidebar-area-right sidebar-area”][/vc_column][/vc_row]