Burza škol a Projektový den s firmami

V úterý 15. listopadu 2022 se uskutečnily na naší škole 3 významné akce:

  • V tělocvičně školy proběhla „Burza škol pro region Přerovska“, které se účastnilo 40 vystavovatelů z řad SŠ, včetně zástupců Úřadu práce v Přerově.
  • Současně se konal „Projektový den s firmami“, kterého se účastnili zástupci celkem 9 firem (Meopta-optika Přerov, Chropyňská strojírna, PSP Machinery Přerov, JAP Future Přerov, Omega Servis Holding a.s., Želátovice, PARAGAN HORSEBOXES s.r.o., Lipník nad Bečvou, Autoškola Kratochvílová Přerov, PSP Pohony Přerov, GEMO, a.s., Olomouc). Další firmy podpořily řemesla zasláním darů, jako např. Mubea Prostějov, PSS Přerovská stavební a.s., VINCI Construction CS Praha (bývalá Eurovia). Zástupci firem informovaly žáky o výrobním programu, benefitech a možnostech uplatnění ve firmě.
  • Žáci ze ZŠ byli také pozváni na prohlídku školy, tzv. DOD, kde je žáci školy a učitelé seznámili s vyučovanými obory.

Všechny 3 akce proběhly pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje, pana Ing. Josefa Suchánka a vedoucího Odboru školství a mládeže, pana Mgr. Miroslava Gajdůška, MBA.

Cílem byla podpora polytechnického vzdělávání a řemesel nejen v regionu Přerovska, ale v celém Olomouckém kraji.

Podle ohlasů výchovných poradců a žáků ZŠ se tento den vydařil a zejména žáci se svými rodiči teď budou přemýšlet, na jakou profesní a životní dráhu se vydají…

Akce byla podpořena Olomouckým krajem: https://remeslojeok.cz/         

a https://olomouckeskolstvi.cz/

Škola a firma = partneři pro úspěšnou budoucnost