Enersol 2016

ENERSOL 2016

Projekt ENERSOL je program podpory odborného vzdělávání talentovaných žáků středních škol. Program je zaměřený na zpracování žákovských prací z oblastí obnovitelných zdrojů energie, energetických úspor a snižování emisí v dopravě a žákovské přehlídky soutěžních projektů.

Dne 3.3.2016 proběhlo v Mohelnici krajské kolo soutěže ENERSOL 2016 pořádané Olomouckým krajem pod osobní záštitou Ing. Zdeňka Švece – náměstka hejtmana Olomouckého kraje, ve spolupráci s regionálním vzdělávacím centrem a vzdělávací agenturou Kroměříž,  na téma „Podpora vzdělávání obnovitelných zdrojů energie, úspor energie a snižování emisí v dopravě“. Do krajského kola postoupil žák třetího ročníku oboru Mechatronika Pavel Górecki a za svou práci a prezentaci práce: Využívání CNG a LPG u automobilů získal třetí místo v kategorii Enersol a praxe.

Vzhledem k úspěchu v krajském kole postoupil Pavel Górecki do Celostátní přehlídky soutěžních projektů jako člen Olomouckého kraje v Nymburce. V konkurenci jedenácti krajů získal Olomoucký kraj první místo.

 

 

 

 

Enersol2

Zapsala Ing. Dagmara Jedličková