PROPOS – kurz studené kuchyně

Pro žáky oboru PROVOZ SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ uspořádali lektoři projektu PROPOS  5. – 6. května kurz studené kuchyně, jehož cílem bylo prohloubení teoretických znalostí a praktických dovedností žáků z předmětu technika provozu a odborný výcvik. Nejprve 5. května proběhla teoretická příprava vedená lektorem Mgr. Petrem Válkem, při které si žáci zopakovali receptury  a zásady přípravy lahůdkových salátů a jiných pokrmů studené kuchyně. V úterý 6.května pokračoval kurz praktickou přípravou salátů, chlebíčků a jednohubek. I když podmínky na kurz nebyly ideální – probíhal ve třídě, protože žáci tohoto oboru nemají cvičnou kuchyňku, ale žáci pracovali s chutí a zájmem. Tento den žáky provázeli kurzem lektoři Antonín Ryšánek a Ing. Jitka Doleželová. Na připravených dobrotách si žáci nakonec společně pochutnali. Akce se vydařila a pomohla utužit kolektiv třídy. (Do)

facebooktwitter